Sivut

tiistai 12. heinäkuuta 2016

DIY lampunvarjostin hampusta

Talossa on vielä kovasti työtä, mutta katse alkaa jo väkisinkin suuntautua kohti sisustuspuolta. Sainkin inspiraation tehdä itse varjostimen ruokailutilan valaisimeen. Sopivaa valaisinta ei vielä ole, mutta varjostin valmistui silti vauhdilla.

Varjostinta varten tarvitsin hamppunarua 50m, liimaa, vinyylikäsineet, sakset, merkkaustussin, tuorekelmua, sopivan kokoisen muotin ja sanomalehteä suojaksi. Kulhon tarkoituksena oli ensin olla liima-astiana, mutta levittelin liiman äkkiä vaan paperille. Muotti on edellisen asukkaan jättämästä grillistä kansi, jonka sitten vain pesaisin.




Sitten vain kastetaan narua liimaan ja lähdetään kieputtamaan. Tuorekelmu suojaa muottia ja mahdollistaa varjostimen irrotuksen myöhemmin. Tussilla merkkasin lampulle aukon jonka päältä jätin kieputtamatta.


50m hamppunarua on tässä kuivumassa ennen maalausta. Pakko ei olisi maalata, mutta meidän tyyliimme sopii paremmin valkoinen.


Varjostin maalattuna valkoisella akryylimaalilla. Spraymaalilla olisi saanut äkkiä värin pintaan, mutta sianharjassiveltimellä tuli rustiikkisempi ulkonäkö. Tähän sitten vain kiinnittämään lamppua.

On niin ekologista että varjostimessa lantakin haisee =D

Meillehän ei taloon tule yhtäkään designvalaisinta. Makuuhuoneissa tulee olemaan riippuvat kattovalaisimet, samoin nyt tämä härpäke sitten ruokailutilassa, mutta muuten saattaapi olla, että menemme plafondilinjalla. Meillä kun ei ole vinoa sisäkattoa, eikä korkeaa tilaa, joten plafondeilla saa avaruutta huoneisiin ihan toisella tavalla kuin riippuvalaisimilla.

Seuraavana työstön alle menee ovikyltti, jota ei tosin laiteta oveen.

2 kommenttia: